Pırlanta Bozdurulurken Değer Kaybeder mi?

06-12-2022 10:00
Pırlanta Bozdurulurken Değer Kaybeder mi?




Pırlanta değerli bir taş olması nedeniyle satın alınırken çoğu kişiye pırlanta fiyatları yüksek gelmektedir.
Buna rağmen özel günler için en çok pırlanta modeller tercih edilir. Özellikle pırlanta yüzükler, evlilik tekliflerinin en anlamlı parçası olarak kabul edilir.
Bununla birlikte pırlanta, satın alındığından itibaren fiyatta değer kaybına uğrar. Ayrıca pırlantanın kullanımdan kaynaklı ne kadar yıprandığı da pırlanta satarken değerinin düşmesine sebep olmaktadır.


Pırlanta Bozdururken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?


Pırlanta bozdurmak isteyenler birkaç önemli noktaya dikkat ederek, pırlantanın bozdurma sırasında fazla değer kaybetmesinin önüne geçerek; en iyi fiyata pırlantalarını bozdurabilirler.
Pırlanta bozdururken zarara uğramamak için öncelikle pırlanta alışverişinin yapılacağı firmaya dikkat edilmesi gerekir. Barok Diamond üretici firma güvencesiyle, satmış olduğu tüm pırlanta ürünlerde ücretsiz değişim ve
en iyi fiyata geri alma garantisi verir. Böylece daha değerli bir pırlanta satın almak için pırlanta bozdurmak isteyenlere avantajlı bir hizmet sunar.

Pırlantanın değeri karat, renk, kesim ve ağırlığına göre değişmektedir. Ayrıca satın aldığınız pırlantanın uluslararası geçerliliğe sahip sertifikasının olması da önemli noktalardan biridir.

Barok Diamond, AB ve TSE standartlarına uygun GIA VE HRD sertifikalı birçok pırlanta modeli ile güvenilir bir satış hizmeti sunmaktadır.
Pırlanta satın alırken herhangi bir sebeple pırlanta bozdurmak istenebileceği düşünülerek bu özelliklere dikkat edilmelidir.


Pırlanta bozdurmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta ise, pırlanta ürünlerin firmalara gösterilmeden önce bakımlarının yaptırılmış olmasıdır. Bakımını yaptırdığınız pırlanta ürünler daha parlak ve temiz görünür.
Böylece satılan pırlanta ürünler daha az değer kaybına uğramış olur.  Barok Diamond, tüm pırlanta ürünlerde müşterilerine ücretsiz bakım hizmeti sunmaktadır.



Pırlanta Bozdururken En İyi Fiyat Nasıl Bulunur?


Pırlanta bozdurma fiyatları firmalar arasında değişiklik gösterebilir. Bu nedenle pırlanta bozdurmak isteyenler farklı firmalar ile görüşerek fiyat teklifleri alabilir ve pırlanta bozdurma zararı göz önüne alınarak kıyaslama yapılabilir.

Barok Diamond, pırlanta ürünlerin bozdurulduğunda uğradığı değer kaybını minimuma indirmek için mücevher sertifikalarına satın alınan fiyatın güncel döviz bazındaki karşılığını yazmaktadır.
Bu sayede satın aldığınız her mücevher, sizin için aynı zamanda parlayan bir yatırım aracı olacaktır.


Pırlanta ürünler alınan tarihe yakın bozdurulduğunda pırlantanın değerine yakın bir fiyat verilir. Fakat aradan uzun bir zaman geçmişse, pırlanta ürünün kaybedeceği değer artacaktır.


Pırlanta bozdurmak
isteyenlerin, enflasyon ve piyasalardaki hareketlilik sebebiyle fiyatların zaman içinde değişiklik gösterebileceğini göz önünde bulundurmaları gerekir. Bu noktada pırlanta bozdurmak için doğru zamanın seçilmesi önemlidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.